0 - I wonder if I can apply this to other successful squash soup recipes I have that require curry powder?
2-3 lbs squash (suggested delica moretti which looks like a buttercup type, but any squash or pumpkin with a little sweetness)
1 1/3cups milk
1 tsp turmeric
1 tsp turmeric
1 tsp ground fenugreek seeds
? tsp salt
? tsp salt
? tsp pepper
- Very carefully toast the fenugreek seeds in a dry pan until they just start to brown, allow to cool then grind in a mortar and pestle.
- Preheat the oven to 350F.
- Cut open your squash and scoop out the innards as if you were making a Jack-o-lantern. Place it in a high-sided baking dish in case the milk leaks out.
- Pour in the milk, spices and seasoning.
- Put the cap back on and bake for 45-50 minutes.
- Check that the squash flesh is soft enough to easily scoop out with a spoon. If it isn't, leave in the oven a bit longer.
- Pour out into a blender any milk left over from the baking and as much of the flesh as you can scoop out and purée. Add more milk or cream if you want the soup to be thinner.
- Reheat to your desired temperature to serve.
- 1/4 de baguette par personne
- 1 oignon par personne
- 5 cl d'huile
- sel et poivre du moulin
- 50 grammes de gouda râpé.
Servez bien chaud , accompagné ou non de tartines à la compotée d'oignons gratinées au gouda :
Coupez la baguette en deux , émincez les oignons et faites les cuire doucement dans une sauteuse avec l'huile , salez et poivrez , étalez en une couche généreuse sur le pain , râpez le gouda , disposez le gouda râpé sur le pain , enfournez le tout dans le four encore chaud jusqu'à ce que le fromage soit bien doré.
Coupez la baguette en deux , émincez les oignons et faites les cuire doucement dans une sauteuse avec l'huile , salez et poivrez , étalez en une couche généreuse sur le pain , râpez le gouda , disposez le gouda râpé sur le pain , enfournez le tout dans le four encore chaud jusqu'à ce que le fromage soit bien doré.
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