There are always loads of recipes I'd like to try but lose them before I do. This is where I can record recipes I find interesting and keep notes on my experiments with them.

I have a system that I've adopted for working through recipes:

1 - New recipes are saved to the Experimental Mouffette and is labeled : Untested
2 - As I'm working out the changes I'd like to make (if any) it is labeled : Testing
3 - Once I think I've got the correct formula it is labeled : Test 1
4 - IF I am able to reproduce the effect a second time it is labeled : Test 2 - if I am not able to reproduce the effect, it remains Test 1
5 - The same process as step 4 is used to graduate it to Test 3
6 - Once I have been able to reproduce the effect successfully 3 times, it graduates to my main blog, La Mouffette Gourmande

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Monday, April 1, 2024

Rognons de porc - Untested


thym
persil
poivre
sel
2 cuillères à café de beurre
1 cuillère à soupe de moutarde
3 carottes
2 rognons de porc
2 gousses d' ail
1 échalote
25 cl de crème liquide

Temps total : 45 min
Préparation : 25 min
Repos : -
Cuisson : 20 min
  1. Laisser tramper les rognons dans de l'eau vinaigrée pendant 15 bonnes minutes, ensuite les dénerver et les couper en dés.
  2. Râper les carotes avec l'ail et l'échalote saler, poivrer.
  3. Mettre le beurre dans une sauteuse avec les rognons salés et poivrés ajouter le persil et faire revenir pendant 10 mn.
  4. Ajouter les carottes râpées.
  5. Laisser mijoter 5 mn à feu doux.
  6. Mélanger la moutarde et la crème liquide au fouet et ajouter à la préparation.
  7. Déposer le thym dans la sauteuse.
  8. Laisser mijoter 10 mn et servir avec une salade verte.

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