There are always loads of recipes I'd like to try but lose them before I do. This is where I can record recipes I find interesting and keep notes on my experiments with them.

I have a system that I've adopted for working through recipes:

1 - New recipes are saved to the Experimental Mouffette and is labeled : Untested
2 - As I'm working out the changes I'd like to make (if any) it is labeled : Testing
3 - Once I think I've got the correct formula it is labeled : Test 1
4 - IF I am able to reproduce the effect a second time it is labeled : Test 2 - if I am not able to reproduce the effect, it remains Test 1
5 - The same process as step 4 is used to graduate it to Test 3
6 - Once I have been able to reproduce the effect successfully 3 times, it graduates to my main blog, La Mouffette Gourmande

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Monday, October 10, 2011

Untested - Tarte à la crème glacée

Apparament Maman a fait cette recette quand nous vivions au village.

18 grosses pâtes de guimauve coupées
1 c. à soupe de lait
1 c. à soupe de beurre
2 et une demi tasses de 'rice crisps'
1 pinte de crème glacée (parfum au choix)
confiture de fraises

Beurrer un moule à tarte de 9 pouces. Faire cuire au bain-marie, en remuant constamment, les pâtes de guimauve, le lait et le beurre jusqu'à ce que les pâtes de guimauve soient fondues. Retirer du feu. Ajouter les 'rice crisps' et bien mélanger. Presser ce mélange dans une assiette à tarte. Mettre au réfrigérateur jusqu'à ce que cette 'croûte' soit ferme (environ 1 heure). Remplir de crème-glacée et servir immédiatement ou conserver au congélateur.
Garnir de confiture de fraises.

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