There are always loads of recipes I'd like to try but lose them before I do. This is where I can record recipes I find interesting and keep notes on my experiments with them.

I have a system that I've adopted for working through recipes:

1 - New recipes are saved to the Experimental Mouffette and is labeled : Untested
2 - As I'm working out the changes I'd like to make (if any) it is labeled : Testing
3 - Once I think I've got the correct formula it is labeled : Test 1
4 - IF I am able to reproduce the effect a second time it is labeled : Test 2 - if I am not able to reproduce the effect, it remains Test 1
5 - The same process as step 4 is used to graduate it to Test 3
6 - Once I have been able to reproduce the effect successfully 3 times, it graduates to my main blog, La Mouffette Gourmande

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Monday, October 10, 2011

Untested - Tire de Ste-Catherine

C'est quand La Ste-Catherine? Le 25 novembre.

https://santesudbury.ca/ste-catherine/

3 tasses de sucre brun
1 tasse de mélasse
1/2 tasse d’eau
3 c. à table de vinaigre
3 c. à table de beurre (pas de substitut)
1/2 c. à thé de bicarbonate de soude
  1. Dans une grande casserole au fond épais, mélanger tous les ingrédients, sauf le bicarbonate de soude;
  2. Placer sur le feu et bien mélanger;
  3. Une fois le mélange homogène, cuire à feu doux SANS BRASSER jusqu’à ce que le thermomètre à bonbon mou indique 253 F, ou 260 F pour le bonbon dur. Cette étape peut prendre jusqu’à 45 minutes;
  4. Retirer du feu, ajouter le bicarbonate de soude et bien brasser;
  5. Verser dans une tôle à biscuits beurrée et faire refroidir dans le réfrigérateur, au congélateur ou dehors;
  6. Une fois la tire refroidie, bien étirer, couper en morceaux et emballer en papillotes avec du papier ciré.

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