There are always loads of recipes I'd like to try but lose them before I do. This is where I can record recipes I find interesting and keep notes on my experiments with them.

I have a system that I've adopted for working through recipes:

1 - New recipes are saved to the Experimental Mouffette and is labeled : Untested
2 - As I'm working out the changes I'd like to make (if any) it is labeled : Testing
3 - Once I think I've got the correct formula it is labeled : Test 1
4 - IF I am able to reproduce the effect a second time it is labeled : Test 2 - if I am not able to reproduce the effect, it remains Test 1
5 - The same process as step 4 is used to graduate it to Test 3
6 - Once I have been able to reproduce the effect successfully 3 times, it graduates to my main blog, La Mouffette Gourmande

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Saturday, December 30, 2017

Untested - GÂTEAU ARDÉCHOIS À LA CHÂTAIGNE ET AU MIEL

http://emma.cuisine.over-blog.com/2015/10/gateau-ardechois-a-la-chataigne-et-au-miel.html

- 300g de farine de blé
- 200g de farine de châtaignes ( que l'on trouve dans des magasins bios ou dans certaines grandes surfaces)
- 100g de sucre fin
- 3 oeufs
- 10 cl de lait
- 20g de beurre
- 1 sachet de levure
- 3 cuillères à soupe de miel (d'Ardèche bien-sûr ou autre!)
- sucre glace

1) Dans une jatte, mélangez les 2 farines ensemble avec la levure.
2) Faites un puits et y mettre les 3 œufs, le sucre, le miel et le lait.
3) Mélangez au fouet jusqu'à obtention d'une pâte à gâteau lisse.
4) Versez dans les moules en silicone (ou autre moule de votre choix)
5) Enfournez dans le four préchauffé à 180°C et cuire pendant 20 minutes pour des petits moules en silicone et 40 minutes pour un grand moule.
6) Laisser refroidir avant dégustation.
7) Saupoudrer de sucre glace.

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