There are always loads of recipes I'd like to try but lose them before I do. This is where I can record recipes I find interesting and keep notes on my experiments with them.

I have a system that I've adopted for working through recipes:

1 - New recipes are saved to the Experimental Mouffette and is labeled : Untested
2 - As I'm working out the changes I'd like to make (if any) it is labeled : Testing
3 - Once I think I've got the correct formula it is labeled : Test 1
4 - IF I am able to reproduce the effect a second time it is labeled : Test 2 - if I am not able to reproduce the effect, it remains Test 1
5 - The same process as step 4 is used to graduate it to Test 3
6 - Once I have been able to reproduce the effect successfully 3 times, it graduates to my main blog, La Mouffette Gourmande

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Saturday, September 28, 2024

Quiche à la moutarde, jambon fumé et fanes de radis - Untested


Pour 4 personnes

1 pâte brisée
3 oeufs
20 cl de crème semi-épaisse
10 cl de lait entier
2 cs de moutarde
75 g de lamelles de jambon fumé
Fanes de radis
1 gousse d'ail
Basilic ciselé
Sel et poivre
Huile d'olive
Gruyère
  1. Laver les fanes puis ciseler-les
  2. Eplucher et émincer l'ail
  3. Dans une poêle, verser un filet d'huile d'olive et faites-les revenir avec l'ail
  4. Saler poivrer et réserver
  5. Dans un plat allant au four, étaler la pâte brisée puis parsemer les lamelles de jambon fumé et les fanes de radis
  6. Préchauffer le four à 180°
  7. Dans un saladier, fouetter les oeufs, avce le lait, la crème et le basilic
  8. Ajouter la moutarde, saler et poivrer puis verser l'appareil dans la pâte
  9. Parsemer le tout de gruyère et enfourner pour 40 min
Astuces & conseils :  

Les fanes de radis peuvent être remplacés par des épinards ou d'autres fanes

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