There are always loads of recipes I'd like to try but lose them before I do. This is where I can record recipes I find interesting and keep notes on my experiments with them.

I have a system that I've adopted for working through recipes:

1 - New recipes are saved to the Experimental Mouffette and is labeled : Untested
2 - As I'm working out the changes I'd like to make (if any) it is labeled : Testing
3 - Once I think I've got the correct formula it is labeled : Test 1
4 - IF I am able to reproduce the effect a second time it is labeled : Test 2 - if I am not able to reproduce the effect, it remains Test 1
5 - The same process as step 4 is used to graduate it to Test 3
6 - Once I have been able to reproduce the effect successfully 3 times, it graduates to my main blog, La Mouffette Gourmande

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Saturday, September 28, 2024

Tarte aux fanes de radis et aux pignons - Untested


1 - This looks challenging. How much cheese is required? Just a small log like at the supermarket? And can I replace the pine nuts with something else like hazel or walnuts?

1 pâte brisée maison
200 g de farine T110
100 g de beurre
5 cl d’eau
1 œuf
1 pincée de sel
Les fanes d’une botte de radis
3 oeufs
1 fromage de chèvre frais en faisselle
10 cl de crème liquide
Sel poivre
2 c  à s de pignons

Préparation : 15 mn
Pause : 30 mn
Cuisson : 30 mn environ
  1. Pâte brisée
  2. Dans un cul de poule mettez la farine et la pincée de sel et l’œuf.
  3. Travaillez la farine et le beurre du bout des doigts.
  4. Incorporez l’eau et bien malaxer jusqu’à obtenir une boule.
  5. Enveloppez d’un film plastique et réserver au froid pendant environ 30 min.
  6. Lavez les fanes de radis.
  7. Faites les légèrement revenir à la poêle.
  8. Mélangez la faisselle de chèvre égouttée, la crème, les œufs et les fanes de radis.
  9. Salez, poivrez à votre goût.
  10. Préchauffez le four à 180°C (th 6).
  11. Sortez la pâte du frigo,
  12. Abaissez la pâte et foncez un un moule à tarte de 30 cm env.
  13. Piquez tout le fond de la tarte avec une fourchette.
  14. Versez la préparation le fond de tarte.
  15. Recouvrez avec les pignons.
  16. Faites cuire 25 mn.

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