There are always loads of recipes I'd like to try but lose them before I do. This is where I can record recipes I find interesting and keep notes on my experiments with them.

I have a system that I've adopted for working through recipes:

1 - New recipes are saved to the Experimental Mouffette and is labeled : Untested
2 - As I'm working out the changes I'd like to make (if any) it is labeled : Testing
3 - Once I think I've got the correct formula it is labeled : Test 1
4 - IF I am able to reproduce the effect a second time it is labeled : Test 2 - if I am not able to reproduce the effect, it remains Test 1
5 - The same process as step 4 is used to graduate it to Test 3
6 - Once I have been able to reproduce the effect successfully 3 times, it graduates to my main blog, La Mouffette Gourmande

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Thursday, January 15, 2015

Untested - Tarte aux pommes à la française

http://qc.allrecipes.ca/recette/6370/tarte-aux-pommes---la-fran-aise.aspx


1 Cookie Crust recipe
Garniture :
1 tasse de sucre
2 c. à soupe de farine
1 c. à thé de cannelle
Pommes :
12 pommes CORTLAND grossièrement coupées et pelées
  1. Mélanger le sucre, la farine et la cannelle dans un bol. Ajouter les pommes et bien mélanger jusqu'à ce que toutes les pommes soient bien enrobées.
  2. Placer les pommes enrobées de façon circulaire autour du flan dans le moule. Répéter pour faire plusieurs couches. Les pommes dans la tarte vont s’affaisser en cuisant; il est préférable d’en faire un petit monticule. (Il est possible que le jus déborde de la tarte en cuisant; si votre four le permet, mettre un papier d'aluminium dans le fond du four pendant la cuisson.)
  3. Cuire au four à 400°F (200°C) pendant une heure. Les pommes sur le bord vont commencer à se colorer.
  4. Servir chaud ou froid avec de la crème glacée.

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